INGREDIENTE

290g piure de mere coapte (aprox 3 mere mari)
200g faina alba de grau
1 ou
1 lingurita scortisoara
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
80ml ulei de masline pentru gatit
1 lingura nuci macinate
1 lingurita praf de copt bio

 

MOD DE PREPARARE

Merele le curatati, le taiati cubulete si le gatiti la abur 8-10 min (sau le coaceti in cuptor), apoi le faceti piure.

Amestecati separat, faina, praful de copt si scortisoara.

Intr-un bol mixati oul cu zaharul sau siropul, uleiul, piureul de mar si nucile, apoi integrati si faina.

Pregatiti tava cu hartie de copt si puneti compozitie cu o lingura, lasand spatiu intre fursecuri.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 20-25 de minute.

*textura a ramas umeda, deci nu le pot da o nota la fel de mare ca fursecurilor cu dovleac. Daca le doriti mai pufoase, reduceti cantitatea de fruct si adaugati  1/2 lingurita de bicarbonat.