INGREDIENTE

Aluat
3 oua
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
100g unt la temperatura camerei
260g faina alba de grau
1 lingurita praf de copt bio
Fulgi de migdale (optional)

Umplutura
250g fructe de padure congelate
30g unt
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)

MOD DE PREPARARE

Punem fructele de padure direct congelate intr-o craticioara impreuna cu zaharul si untul. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru aproximativ 10 minute sau pana mai scade din suc si ramane ca un gem subtire.

Lasam fructele sa se raceasca.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untul, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare pana se omogenizeaza.

Folosim o forma de chec din silicon, sau tapetata cu hartie de copt.

Punem jumatate de aluat in forma si nivelam. Deasupra lui repartizam fructele.

Acoperim fructele cu cealalta jumatate de aluat. Presaram fulgi de migdale daca dorim.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste bine deasupra si trece testul cu scobitoarea, aproximativ 30 de minute.

Lasam checul sa se raceasca in forma, apoi il putem scoate si il putem felia.

Absolut delicios si pufos. Pofta mare!