INGREDIENTE
4 oua
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
250g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
150g unt (pe care il topim)
125g smantana
aproximativ 150g mure congelate (pe care le decongelam inainte)
MOD DE PREPARARE
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam apoi pe rand untul topit, smantana, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare.
Turnam compozitia intr-o forma de chec iar deasupra presaram murele astfel incat sa acoperim toata suprafata checului.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C calduta sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
Extraordinar de pufos si delicios! Pofta mare!
Ouăle se bat împreuna ?
da
Faina 650 sau 000?
000
Eu zic ca am respectat reteta si pasii, dad nu mi-a ieșit pufos, a iesit ca o coca, la exterior parea facut si pe scobitoare nu s-a luat nimic si chiar l-am tinut mai mult la cuptor la foc mai mic.
La ce sa fiu mai atenta?
la cuptor si la praful de copt. Cuptorul se seteaza pe 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, raftul de jos. Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute. Si praful de copt mai conteaza, eu folosesc unul bio. Am avut probleme cu praful de copt fara gluten.
Ce smântână folosiți, cu ce procent de grăsime? Mulțumesc!
12%