Am pregatit pentru astazi impreuna cu Kotányi chiftelute de pui cu ciuperci tarhon.

Au iesit absolut delicioase datorita condimentului Kotányi, cu un gust dulce patrunzator si totodata dulce piperat.

INGREDIENTE

230g piept de pui dezosat si fara piele
130g ciuperci Champignon proaspete
o ceapa mica rosie (50g)
1 ou
3 linguri pesmet + pesmet pentru tavalit chiftelutele
o lingura tarhon maruntit de la Kotányi
ulei de masline
putin cascaval ras

MOD DE PREPARARE

Taiem pieptul de pui, ciupercile si ceapa in cubulete. Le punem in maruntitorul electric si mixam pana obtinem o pasta fina. Putem folosi si masina de tocat sau blenderul.

Pasta obtinuta o amestecam bine cu oul, pesmetul si tarhonul. Lasam compozitia in repaus 5 minute sa se umfle putin pesmetul.

Ne ungem mainile cu ulei si incepem sa formam bilute din compozitie pe care le tavalim usor prin pesmet si le punem apoi in tava pe hartie de copt.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 de minute. In ultimele 5 minute scoatem tava si deasupra fiecarei chiftelute presaram cascaval ras si putin tarhon. Bagam din nou tava in cuptor pana se topeste cascavalul.

Delicioase! Merg de minute alaturi de un piure de cartofi. Pofta mare!

Tarhonul este indispensabil pentru o mare varietate de preparate din bucataria frantuzeasca, dar si pentru carnea de pasare, peste, cartofi, sosuri pentru salate.

Datorita faptului ca plantele sunt selectate si uscate cu mare atentie, tarhonul maruntit de la Kotányi dezvolta aceiasi aroma deosebita ca si cel uscat.

Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!