INGREDIENTE
4 oua
o mana de cirese tăiate in jumatati (eu am avut congelate)
2 linguri ulei de masline
aproximativ 80 g faina alba de grau tip 000 (4 linguri cu varf)
Zahar sau alt îndulcitor dupa gust sau preferințe
1 lingurița praf de copt bio
1 lingura mac
pasta/pudra/ păstaie de vanilie – optional
MOD DE PREPARARE:
Se separa gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spuma tare, apoi se mai bat cu zaharul.
Se adauga gălbenușurile amestecate cu uleiul si pasta de vanilie si se încorporează cu o spatula.
Se pune treptat (prin sita) făina împreuna cu praful de copt si se amesteca de sus in jos usor. Se adauga si macul cu cireșele.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si se da la cuptor la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenește putin (faceți testul cu scobitoarea). Se face foarte repede.
Iese pufos si delicios.
Pofta buna!