INGREDIENTE
4 cartofi medii
80g cascaval ras
7g drojdie uscata sau 25g drojdie proaspata
faina cat cuprinde (aproximativ 300-400g)
200mL apa
1 lingura ulei de masline
1 ou pentru uns
Susan, parmezan, mac optional
MOD DE PREPARARE
Pentru inceput punem la fiert cartofii in coaja. Dupa ce s-au fiert si s-au racit ii curatam de coaja si ii dam prin razuitoarea mare.
Intr-un bol punem apa calduta si amestecam cu drojdia. Lasam 5 minute la dospit.
Punem intr-un bol faina, cartofii razuiti, cascavalul ras si apa cu drojdia.
La nevoie mai adaugam faina pana ce devine un aluat usor lipicios.
Dupa ce aluatul a devenit omogen, punem uleiul (ca in imagine) si framantam bine.
Lasam la dospit pentru aproximativ 1h sau pana isi dubleaza volumul.
Formam bilute de marimea dorita și lasam in tava pentru inca 15-20 minute la crescut acoperite cu un prosop (mie mi-au iesit 9 de marimi diferite)
Crestam usor chiflele, le ungem cu ou si presaram susan, mac sau parmezan (eu am folosit parmezan,susan alb și mix de susan).
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20-30 minute sau pana se rumenesc frumos.
Delicioase! Pofta mare!