INGREDIENTE

100g piept de curcan
1 dovlecel mic
1 morcov
1 ceapa
1 ou
2-3 linguri pesmet – sau faina pentru bebelusii mai mici de 1 an – pesmetul are sare
Patrunjel uscat (sau verde)
1 lingura ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Tocam pieptul de curcan la robot sau la masina de tocat.

Curatam legumele si le tocam marunt la robot sau le dam pe razatoare.

Punem la inabusit legumele in putina apa si ulei, adaugand apa din cand in cand pana se inmoaie, aproximativ 20 de inute, la sfarsit nu trebuie sa mai ramana apa deloc.

Cand sunt gata, luam de pe foc si lasam la racit.

Amestecam pieptul de curcan tocat (crud) cu legumele, oul, pesmetul si patrunjelul apoi lasam compozitia in repaus pentru 5 minute.

Ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Coacem chiftelutele la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumenesc.

Pofta buna!