INGREDIENTE

½ piept de pui
1 dovlecel mic (am folosit zucchini)
1 ceapa mica
1 pastarnac
O lingura patrunjel uscat
1 ou
4 linguri pesmet – sau inlocuiti cu faina alba de grau pentru bebelusii mai mici de 1 an, pesmetul contine sare de obicei

MOD DE PREPERARE

Tocati la robot sau dati pe razatoarea mica, ceapa, pastarnacul si dovlecelul, pe care apoi le inabusiti in putina apa si o lingura de ulei pentru aproximativ 15 minute. Adaugati apa din cand in cand pana se inmoaie. La final trebuie sa nu mai ramana deloc apa.

Lasati legumele inabusite sa se raceasca.

Tocati la robot pieptul de pui apoi il amestecati (crud) cu celelalte ingrediente. Lasati compozitia in repaus 10 minute pentru a se umfla pesmetul. Aici este secretul de fapt, pieptul de pui facut pasta si nu tocat la masina de tocat, in felul acesta chiftelutele au textura pufoasa.

Ungeti mainile cu ulei si formati chiftelute pe care le puneti in tava pe hartie de copt.

Coaceti chiftelutele la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumenesc putin si deasupra.

Pofta buna!

Noi am servit cu piure de cartof dulce.