INGREDIENTE
100 g faina de ovaz
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
40-50 g piept de pui
40-50 g cartof dulce ( atat puiul cat si cartoful sunt de domensiunea unei nuci)
putin ulei de masline
3-4 fire marar si patrunjel
Optional pesmet ( sau susan etc)
MOD DE PREPARARE
Se fierb legumele in 100 ml apa.
Cand sunt fierte, dar nu foarte moi se stinge focul si se toarna 50-60 ml din supa (fierbinte) peste ovaz si se amesteca.
Arata ca o pasta.
Puiul fiert separat in 2 ape se marunteste la cutit.
La fel si legumele si verdeturile.
Se incorporeaza in compozitia de ovaz.
Pe o foaie de copt unsa cu ulei se modeleaza mingiutele ( eu jumatate am dat prin pesmet, jumatate simple).
Se pulverizeaza putin ulei pe fiecare. Se coc timp de 20 min la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, se intorc si apoi se mai tin 10 min.
Pofta buna!
PS: se pot servi cu iaurt simplu, sau sos de iaurt, ulei de masline si verdeturi, sau branzica etc