INGREDIENTE

1 sfecla medie
1 cub de piept de pui (25-30 g, sau in functie de varsta poate varia)
1 cub de cartof dulce (25-30 g)
marar si patrunjel cateva fire din fiecare
1 ceapa mica
branzica de preferat cremoasa (eu am folosit Petit Suisse) – 60 g
ulei de masline
1 catel de usturoi

 

MOD DE PREPARARE

Sfecla am pus-o la copt in cuptor pana ce aceasta putea fi patrunsa cu usurinta de furculita.

Separat cartoful si ceapa le-am razuit si le-am pus la foc cu putina apa si putin ulei de masline.
Se lasa la „calit” / inabusit si cand s-au fragezit se scurg foarte bine.

Pieptul de pui l-am fiert in 2 ape, in a doua impreuna cu usturoiul.

Intr-un castronel am pus jumatate din branzica, cu verdeata taiata marunt, cu legumele inabusite si cu sfecla data si ea prin razatoarea mica.

Pieptul de pui si usturoiul le-am taiat la cutit, le-am pus peste compozitie si le-am amestecat foarte bine.

Intr-o tava pe o foaie de copt unsa cu ulei de masline modelati cu o lingura chiftelutele.

Puneti la cuptoul incins 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 minute, cu mentiunea ca la jumatatea timpul se vor intoarce.

Cand sunt gata se scot, se lasa 5-10 minute si se pun intr-un vas cu capac sa ramana moi, fragede.

Separat amestecati branzica ramasa cu 2-3 picaturi de ulei si turnati peste ele.

Pofta buna!