INGREDIENTE
carne de pui
albitura (pastarnac, țelina, rădăcina patrunjel – cate putin din fiecare)
1 ceapa
1 morcov
1 ardei
1 cartof
2 roșii sau bulion de casa
verdeata(patrunjel,marar,leuștean)
Pentru GĂLUȘTE :
1 ou
2-3 linguri de griș (mai mare folosesc eu)
MOD DE PREPARARE
Am pus carnea la fiert, am spumat si cand a fost aproape gata, am adăugat legumele tocate. Am lasat sa fiarbă.
Intre timp am facut GĂLUȘTELE :
Am bătut oul bine cu o furculița si am adăugat grișul treptat. Am lasat sa se odihneasca si grișul sa se umfle.
In ultimele 15 minute am pus compozitia de găluște cu o lingura pe care am înmuiat-o in ciorba dupa fiecare gălușca pusă. Am lasat sa fiarbă cu capacul pus pana s-au umflat.
La final am adăugat verdeata proaspăta.
Pofta buna!
Carnea de pui se spala înainte de a fi gătită sau portionata și băgată la congelator ?
inainte de a fi gatita, da o dam printr-un jet de apa. Daca o congelam, nu e nevoie pt ca o vom spala cand o vom gati.