INGREDIENTE
2 maini de loboda
1 mana leurda
putin piept de curcan ( gen 30-40 g)
1/2 lingurita de unt
1 lingurita rasa faina de orez ( se poate pune si alt tip de faina)
1/2 ceapa medie
1 lingurita smantana grasa
2-3 linguri de mamaliga …. gatita, amestecata cu unt
MOD DE PREPARARE
Oparim loboda, leurda si ceapa si pastram o cescuta de zeama.
Am fiert bine curcanul si l-am maruntit fin.
La fel am procedat si cu ingredientele oparite.
Le-am pus pe toate intr-un vas apoi am pus 2 linguri de „zeama” si untul.
Le-am lasat la foc mic si cand s-a topit untul am adaugat faina.
Cand s-a evaporat zeama si s-au legat ingredientele turnam 5-6 linguri din zeama initiala si mai lasam 5-7 min la fiert.
Stingem focul, adaugam smantana si dam 15 min la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Cu o lingura formam galuste din mamaliga racita punem deasupra si servim cu drag.
Pofta buna!