INGREDIENTE

piept de pui, aprox. 30 g
morcov + radacina de patrunjel cate 2 rondele din fiecare
praz, o buc. 10 cm
lapte 100 ml
unt 20 g
1 lingura faina de orez (rasa, fara varf)
malai pentru o mamaliga moale, 100 ml + 2 linguri cu putin varf in ploaie turnate
patrunjel verde (4-5 fire)

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert puiul in 2 ape, iar radacinoasele cu prazul separat intr-o singura apa.

Acestea le-am scos si le-am blenduit mai mult sau mai putin in functie de cum papa bebe ca si textura.

Puiul se poate blendui sau taia la cutit. Eu am optat pentru a doua varianta.

Am facut mamaliga si am turnat-o intr-o forma unsa cu unt.

Laptele se pune la foc mic cu untul si se adauga lingura de faina de orez.
Am amestecat incontinuu cu un tel si cand a inceput se lege am adaugat puiul si legumele.
Dupa omogenizare se toarna peste mamaliga si se da la cuptor pentru 20 minute (incins, 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie)

Cand se scoate din cuptor se presara patrunjel verde.

Pofta buna!