INGREDIENTE CLATITA CU CAISE FLAVEUR

300g caise proaspete
3 oua
200mL lapte (vegetal sau de vaca)
150g faina alba de grau (sau faina integrala)
o lingurita praf de copt bio
o lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
50g stafide (optional)

MOD DE PREPARARE CLATITA CU CAISE FLAVEUR

Punem stafidele intr-un castronel si le acoperim cu apa. Lasam stafidele la inmuiat pentru 20 de minute apoi le punem intr-o strecuratoare la scur.

Mixam foarte bine ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adaugam pe rand laptele, faina si praful de copt mixand dupa fiecare.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diamentrul de 20cm sau intr-o forma ceramica sau yena unsa cu unt / ulei.

Presaram deasupra stafidele si caisele taiate cubulete.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Foarte buna! Pofta mare!