Ce sa fac cand am treaba, dar parca ar merge ceva dulce?!
Clatite! Dar timp efectiv…0.
Asadar, fuga la cuptor desertul.
INGREDIENTE
1 pahar mic de iaurt natur (140g)
5 linguri de lapte
1 ou
2 linguri de faina alba sau integrala de grau
1 para
1 mar
unt pentru uns
Optional: pudra vanilie
MOD DE PREPARARE
Am batut oul si apoi am turnat in ploaie restul ingredientelor.
Am decojit si taiat cubulete fructele.
Am uns un vas de yena cu unt si am pus fructele.
Era aproape plin fundul vasului.
Am turnat compozitia peste ele, niveland frumos.
Am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ( incins) pana s-a rumenit usor, aproximativ 30 de minute.
Am lasat-o sa se raceasca bine, bine si am rasturnat-o.
Este yammy.
Pofta mare!
Tocmai ce am scos din cuptor clatita. Nu arata deloc ca in poza, vad ca aluatul tau are aspect usor pufos, al meu e..ceva acolo. Desi am urcat intocmai pasii. Tot ce am incercat de pe flaveur au iesit si au avut mare succes.. what happened this time??:(
Diana,textura trebuie sa fie intre clatita clasica si clafoutis.
Nu este pufos, nu creste foarte mult.
Este ca o crema de vanilie, o budinca sa zic asa…aspectul si consistenta. Asa era si la tine?
Aaaa.. mi a iesit intocmai:)) ma panicasem putin ca ma tot uitam la poza si nu intelegeam de ce la tine e pufoasa, zau ca asa pare! Sarut-mana pentru reteta, a avut succes maxim dimi! Mai servim si maine dimi cealalta portie:) mai vreau retete:))
Suuper! Sper ca va place 🙂
Buna as vrea sa o fac si eu insa nu-mi dau seama in ce sa o pun. Forma de tarta e mare cred. Multumesc
Daca ai o forma de 20 cm, merge!
Eu am folosit vas de yena de 20 cm.
Merge si de ceramica.
Bună, pot sa o fac pentru un bebe de 8 luni,încă nu am introdus albușul, și văd ca este un ou intreg,sau sa aștept după 1 an
Stefania fie alegi introducerea albusului mai devreme, daca nu ai istoric alergen in familie, fie incearca doar cu galbenus. Au fost mamici ce au optat pentru aceasta varianta.
Buna ziua,
se poate face de cu seara si servita dimineata?Multumesc
Sigur. Asa am facut si eu de 2 ori. Spor!
Oare cu ce as putea inlocui oul? Sa pun o banana?
Din pacate nu se poate inlocui oul in acest preparat.Banana poate tine loc pentru un alt fruct.
Eu stiu ca semintele de chia pot fi folosite sa lege compozitia, in locul oului.
In unele preparate da, nu am testat in aceasta varianta, dar posibil sa iasa ca o gelatina 🙂
Merge si cu alte fructe, nu? Ma gândeam la banana, portocala, kiwi…
Cu banana da, cu citricele nu as incerca si nici cu kiwi.
Mai merge cu capsuni ( congelate), s-a testat aceasta varianta sau cu mere, nuci si stafide.
Buna ziua, se poate adauga zahar daca este pentru adulti? Multumesc!
Sigur ca da! Cat doriti dupa placul inimii. Spor!
Cati ml inseamna un pahar mic? Multumesc
Eu am folosit de 140 gr.
Dar s-a testat reteta si cu 125 si cu 150 gr.
Buna!Am facut-o azi pentru bebe 13 luni, am tinut-o cam o ora in cuptor pe treapta 4 (am inteles ca asta ar fi echivalentul a 180 grade) si a iesit ceva ca o budinca, un pic lipicioasa. Initial am crezut ca nu e facuta,dar totusi dupa o ora in cuptor ma gandesc ca trebuia sa fie facuta.Asa trebuia sa fie sau oare am tinut-o prea putin la cuptor sau temperatura trebuie sa fie mai mare?
Bebe a mancat cu placere, dar nu am cum sa nu ma gandesc ca poate era nefacuta… 🙂
Multumesc!
Adriana ea are textura intre clafoutis si clatita clasica.
Da poti spune ca o budinca de vanilie…usor mai legata.
Sigur era facuta.
Andreea am iaurt Olimpus de 10 grăsime (120 ml) sau artesana de 3 grăsime (220ml) de care sa folosesc ??
Si inca o întrebare nu am vas de yena ,pot folosi formele mici de briosele ???
Oricare. Paharul meu de iaurt a avut 140 gr.
Mamicile au testat si cu 125 gr si cu 150 gr si a iesit bine.
In briose a testat o manica si a durat mai mult la cuptor.
Mai bine tava sau vas de ceramica.
Am testat in tava ca de cozonac si iese ok.
Super buna! Inca o reteta reusita…ori ma specializez eu, ori retetele sunt ff bune, ca nu ai cum sa dai gres!
Daca se respecta pasii si ingredientele eu zic ca rar sunt sanse sa nu iasa ceva…poate un ingredient mai slab etc.
Dar cu siguranta gatesti cu drag si atunci…nu are cum sa nu iti iasa.Multumesc frumos pentru aprecierea retetei.
Sarbatori fericite!
Cu dovleac placintar oare iese ok? Ar trebui sa pun la cuptor mai intai sau sa l pun crud?
Eu zic ca iese 🙂 crud il pui.
Dar nefiind dulce, si preparatul nu are zahar, fie combini cu alt fruct, fie indulcesti.
Sau la final, dupa ce se raceste si o rastorni, si copilul are peste 12luni, ungi cu miere.
Daca nu poti face cu…cartof dulce.
Iese foaaarte buna!
Cu gutuie a incercat cineva?
Am inteles ca da, dar impreuna cu mere sau pere dulci. Simpla nu.
Si eu am incercat aceasta reteta de 2 ori chiar cu mere si para ..am urmat pasi corect
.dar textura moale de la ssf nu mi s.a parut ok pt stomacelul fetei..e doar parerea mea.. scuze de comentariu.
Este textura de clafoutis.
Practic este intre budinca ai clatita.
Preferintele pot fi diferite 🙂
In plus unele preparate cu fructe si lactate sunt… „umede”
O bunatate
Multumesc :*
Delicios dar neapreciat de piticotul nostru
De multe ori si al meu piticot nu apreciaza precum noi.
Dar macar avem noi de ce ne bucura.
Multumesc pentru feedback.
Buna,daca o blenduesc merge ,bebe meu are 11 luni dar refuza bucati
Cred ca da, nu stiu ce sa zic.
Nu am testat mixarea ei…
Se poate servi si la ora 17, ca gustare?
Sigur. Merge 100%
Am făcut și noi clătita fructată, însă cu ananas! Piticul a fost încântat mai mult de blat decât de ananas (nu e un mare fan). Data viitoare o încercăm cu alte fructe și un pic de hârtie de copt că am stricat designul când am dat-o jos . Multumim pentru idei!
E cea mai simpla si mai gustoasa clatita pe care am facut-o vreodata.Mersi pentru reteta.