INGREDIENTE
400mL lapte de vaca 3,5% grăsime sau LAPTE VEGETAL
2 ouă
1 lingură zahăr (sau sirop de arțar)
160g făină albă de grâu
1 vârf linguriță pudră de vanilie (opțional)
MOD DE PREPARARE
Punem toate ingredientele într-un bol și mixăm până obținem o compoziție omogenă. Folosim tava mare de cuptor pe care punem hârtie de copt și turnăm compoziția. Băgăm în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație până se rumenește, aprox 35 de minute.
Deasupra ungem clătita cu ce dorim, eu am ales SARLOTA DE CIOCOLATA și am pus și bucățele de banană. Se poate folosi și CIOCOLATA BEBELUȘULUI, SARLOTA DE ANANAS sau mascarpone amestecat cu o lingură de carob, sau chiar gem fără zahăr sau magiun de prune.
Rulăm clătita pe lungime și o băgăm la frigider pentru 2 ore să se întărească crema dacă este nevoie, apoi o putem felia.
O gustare absolut delicioasă pe care vă recomand cu drag să o încercați. Poftă mare!