INGREDIENTE

Pentru clatite:
1 lingura unt topit
1 cana lapte de vaca 3.5% grasime
2 oua
1/2 cana apa minerala
1 cana faina ecologica alba spelta

Pentru sos bechamel:
1 lingura unt
2 linguri faina alba de grau
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 linguri spanac tocat si oparit

MOD DE PREPARARE

Se pun intr-un vas: ouale, laptele, apa minerala si untul si se mixeaza bine. Se adauga, in ploaie, faina cernuta (cantitatea difera si in functie de tipul fainii). Compozitia trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, fina si nu foarte subtire.

Se coc pe rand, in tigaie antiaderenta, cu capacul pus.

In acelasi timp se pune intr-o craticioara la topit untul. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine o coca umeda. Se adauga apoi lapte, putin cate putin, si se amesteca continuu pentru a desface cocoloasele. Odata obtinut sosul de consistenta smantanii se amesteca des sa nu se lipeasca timp de 5 minute. Daca e nevoie se mai adauga lapte.

La final se adauga spanacul cu usturoiul zdrobit si se mai tine la foc mic inca 3 minute.
Se tapeteaza un vas de sticla cu unt si putin pesmet, se pun in el clatitele umplute cu sosul béchamel cu spanac

Pofta buna!