INGREDIENTE
Aluatul pentru clătite:
250 ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 ouă
7-8 linguri de făină alba de grau
1 lingură ulei de masline
Umplutura (pentru 6 clătite):
300 g ciuperci champignon
1/2 piept de pui gătit în prealabil
1 ceapă mică
1 cățel usturoi
2 fire usturoi verde
4 linguri roșii pasate
mărar
piper
Sosul:
1 pahar lapte (250 ml)
1 ou
3 linguri smântână cu min 12% grasime
Cheddar/cașcaval pentru asezonare
Unt pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Am pregătit aluatul de clătite și le-am copt într-o tigaie antiaderentă (mi-au ieșit 6 clătite).
Am „călit” ceapa și usturoiul în apă cu o lingură de ulei, iar după ce a scăzut apa, am adăugat ciupercile tăiate felii și le-am lăsat la „sotat” în suc propriu.
Am tocat întâi pieptul de pui în robotul de bucătărie, apoi am adăugat și ciupercile. Am amestecat această compoziție cu usturoi verde tocat mărunt, mărar, piper și roșii pasate.
Am umplut clătitele, rulându-le ca pe sarmale. Am uns un vas de yenna cu unt și am așezat clătitele umplute, iar apoi le-am acoperit cu un sos făcut din: 250 ml lapte, amestecat cu un ou și 3 linguri de smântână.
Am introdus vasul în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie. După aceea, am ras brânză cheddar și am mai lăsat încă 10 minute la cuptor.
Poftă bună!
Alte precizari
*Puteți înlocui brânza cheddar cu alt tip de brânză sau cașcaval.
**Lăsați puțin aluatul să se „odihnească” înainte de a coace clătitele.