INGREDIENTE
Corcoduse verzi
Apa

MOD DE PREPARARE
Prima metoda:
Se aleg corcodusele fara codite si integre si se pun in borcane peste care se adauga apa. Borcanele se pun intr-un vas cu un prosop pe fund si se acopera cu apa (aproximativ un deget peste capac). Se fierb 20 de minute dupa ce a dat apa in clocot.
Cand se doreste acrirea diverselor preparate (ciorba, varza dulce….) se paseaza intr-o strecuratoare corcodusele si pulpa rezultata amestecata cu putin lichid din borcan se foloseste la acrit!

Metoda a doua:
Se fierb corcodusele in apa pana s-au inmuiat. Se trec printr-o sita si rezulta o pasta de corcoduse care se pune in borcanele si se sterilizeaza prin metoda prezentata mai sus! In functie de cat este de acra se dozeaza cantitatea pe care o punem in preparate.

Metoda a treia:
Pasta rezultata mai sus se pune in forme de gheata si se congeleaza.
Cuburile rezultate se pun in pungi si se congeleaza. Acrirea se face cu cateva cuburi in functie de cat sunt de acre.
Pofta buna!

Alte precizari
Metoda a treia o folosesc pentru si congelarea pastei din agurida (struguri verzi).