Am gatit pentru astazi o reteta noua si savuroasa pentru pranz: coquelet cu cartofi dulci la cuptor!
O reteta simpla si usor de preparat pentru un succes garantat!
Folosim coquelet-ul de Bretagne de la Edenia pentru gustul sau foarte special si autentic de pui de tara si pentru carnea sa foarte frageda.
O alegere sanatoasa!
INGREDIENTE (2-3 PORTII)
1 coquelet de Bretagne de la Edenia
2 cartofi dulci (sau in functie de preferinte)
Ulei de masline
Condimente: ierburi de Provence, boia dulce de ardei, piper
MOD DE PREPARARE
Puiul, decongelat in prealabil in frigider, il stropim cu ulei de masline, presaram condimente in functie de preferinte si il masam bine sa le repartizam pe toata suprafata.
Cartofii ii curatam si ii taiem felii. Punem cartofii intr-un vas yena sau ceramic mai mare si ii stropim cu ulei si condimente. Ii amestecam cu mana foarte bine.
Peste cartofi punem puiul. Bagam la cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 50 de minute.
Un pranz delicios!
Pofta mare!
Coquelet de Bretagne este o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma crescut in Bretagne cu o alimentatie 100% vegetala.
In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina si extrem de frageda. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.
Va invit sa descoperiti puii de la Edenia si sa ii folositi cu incredere in preparatele Flaveur!