INGREDIENTE
3 lingurite drojdie uscata
350ml apa calda (cam la 40 grade)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
550g faina alba de grau
250ml apa + 2 lingurite bicarbonat
Unt topit
Seminte, mac, susan (la alegere)
MOD DE PREPARARE
Intr-un bol mare turnati cei 350ml apa calda si amestecati cu drojdia si zaharul sau siropul.
Turnati faina si framantati bine aluatul. Daca este prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina.
Ungeti un bol cu ulei si puneti aluatul, acoperiti bolul cu o carpa de bucatarie si lasati-l la crescut, in loc cald pentru 30 de minute.
Aluatul crescut, il impartiti in 8 parti egale.
Ungeti blatul de lucru cu putin ulei si formati covrigii.
Intr-un castron mai larg amestecati cei 250ml apa cu cele 2 lingurite de bicarbonat.
Scufundati rapid covrigii formati in apa cu bicarbonat, apoi ii puneti in tava pe hartie de copt.
Lasati covrigii sa se odihneasca in tava 5-10 minute.
Presarati seminte.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc frumos (aprox 20 de minute).
Ungeti covrigii cu unt topit imediat ce ati scos tava din cuptor.
Pofta buna! 😀