INGREDIENTE

1 mar mare
1 gutuie
3 oua
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
½ lingurita praf de copt
10-12 linguri faina alba de grau
2 linguri ulei de masline
Un varf de lingurita scortisoara Ceylon
Unt cat o nuca

MOD DE PREPARARE

Am spalat si am curatat fructele, apoi le-am dat pe razatoarea mare si le-am pus la “scazut” cu scortisoara si untul, intr-o tigaie antiaderenta. Gutuia nefiind zemoasa, am pus si putina apa. Am amestecat din cand in cand.

M-am apucat si de compozitie, frecand ouale cu zaharul foarte bine. Am adaugat si uleiul, apoi am incorporat treptat faina amestecata cu praful de copt.

Am tapetat vasul cu hartie de copt si am turnat jumatate din compozitie, pe suprafata careia am pus fructele scazute, turnand apoi si restul compozitiei.

Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40minute.