INGREDIENTE
Aproximativ 150g curmale fara samburi, hidratate si facute pasta
250g faina alba de grau
150ml apa calduta
½ plic drojdie uscata 4g
½ lingurita pudra de vanilie (optional)
1 galbenus
Ulei de masline
MOD DE PREPARARE
In apa calduta am pus drojdia si am amestecat pana s-a topit, apoi am incorporat treptat faina cernuta.
Am framantat cateva minute aluatul si l-am lasat la dospit pentru o ora.
Am curatat blatul de lucru si l-am uns cu putin ulei, cat si mainile.
L-am impartit in 2, apoi in 4 si tot asa pana am ajuns la 8 bucati, pe care le-am intins, pe rand, desigur, ca in imagine (aproximativ 20cm lungime) si am pus pasta de curmale. Am lipit lateralele (nu am rulat) si am format covrigul.
Am pus in tava, pe hartie de copt si am pornit cuptorul la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Am amestecat galbenusul cu cateva picaturi de ulei si am uns covrigii.
Am mai lasat cateva minute sa se “odihneasca” si i-am bagat la cuptor pentru 20-25minute.
ALTE PRECIZARI
Pasta de curmale se poate inlocui cu ce doriti, gem, de exemplu.
Se poate pune si zahar sau alt indulcitor in aluat. Eu nu am pus pentru ca pasta de curmale e suficient de dulce.
Se pot face si covrigi simpli sau alte forme.
De la ce varsta se piate da pasta de curmale ?
pentru indulcit si de la 7 luni