INGREDIENTE

Aluat:
100g unt taiat bucati (la temperatura camerei) cu 65% grasime
250 g faina alba de grau
75 ml lapte de vaca 3.5% grasime caldut
5 g drojdie uscata
1 galbenus

Umplutura:
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
100 g fulgi de cocos
3 linguri mac
1lingura zahar

Pentru uns:
1 galbenus
1 albus

MOD DE PREPARARE

Pregatim aluatul: turnam putin lapte caldut peste drojdie si o lasam deoparte. In alt castron incorporam bine cu degetele untul in faina pana obtinem un aluat nisipos. Turnam drojdia, laptele si galbenusul peste aluatul nisipos si framantam bine cu mana 3 minute.

Formam o bila din aluat si o dam la frigider in folie de plastic pentru 30 de minute.

Pregatim umplutura: incalzim laptele cu zaharul pana acesta din urma se topeste si il adaugam peste fulgii de cocos amestecati cu macul. Scoatem si intindem aluatul pe blatul infainat sub forma unei foi dreptunghiulare (eu l am impartit in 2 foi).

Punem deasupra umplutura, pliem marginile si rulam. Asezam rulada in tava pe hartie de copt si o ungem cu galbenus, apoi o dam la frigider pentru 10 minute. Dupa cele zece minute ungem rulada cu albus si mai dam la frigider pentru alte 10 minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie si coacem pentru 40 de minute.

Pofta buna!