INGREDIENTE

Aluat:
160 g faina alba de grau
jumatate lingurita praf de copt bio
40 g unt rece cu 65% grasime
4 linguri lapte vegetal sau de vaca

Umplutura:
1 cana de cirese despicate si fara samburi
230 ml apa
2 linguri faina (sau 4 de amidon)
1 lingura zahar
1 lingura zeama lamaie
1 varf cutit pudra de vanilie (optional)

MOD DE PREPARARE

Ne ocupam de umplutura: amestecam intr o cratita apa cu faina, zeama de lamaie, zaharul si semintele din pastaie. Punem cratita la foc mediu si adaugam ciresele. Cand incepe sa fiarba reducem focul la minim. Oprim focul dupa 12 minute.

Facem blatul de tarta astfel: punem faina in castron si o amestecam cu praful de copt, apoi adaugam untul taiat cubulete si il incorporam in faina cu degetele.

Adaugam laptele si formam un aluat pe care il punem in folie de plastic la congelator pentru 10 minute.

Scoatem aluatul, il intindem si ii dam forma tavii in care coacem. Punem aluatul in tava si ii taiem marginile, apoi adaugam umplutura.

Coacem tarta la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute. Delicioasa!!

Pofta buna!