INGREDIENTE

Aluat
1 ou
1 lingurita drojdie proaspata
½ cana apa calduta
½ cana lapte caldut 3.5% grasime
Faina cat cuprinde, pana cand aluatul de dezlipeste usor de pe maini
3 linguri ulei de masline
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)

Umplutura
5 linguri branza de casa sau branza de vaci
O mana de stafide (hidratate)
1 lingura sirop de artar (optional)
Un varf de lingurita pudra de vanilie – pudra de vanilie

Pentru uns cozonacul: un galbenus si putin ulei de masline
Unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Aluat: Maiaua am facut-o din apa calduta, zahar si drojdia faramitata cu mana, pe care le-am lasat la cald, cat sa se umfle.

Am adaugat apoi laptele, oul si am incorporat pe rand faina, framantand, pana nu s-a mai lipit de maini, dupa care am adaugat si uleiul si am mai framantat. Am lasat aluatul la cald aproximativ 2 ore.

Umplutura: am pasat cu furculita branza, am maruntit stafidele si am amestecat toate ingredientele.

Pentru asamblare mi-am uns mainile cu putin ulei.

Am intins aluatul si am pus pe toata suprafata lui umplutura, dupa care am rulat usor si l-am format rotund. Deasupra am pus cateva stafide si fulgi de cocos.

L-am pus in vasul uns cu unt si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit si a trecut testul cu scobitoarea.