INGREDIENTE

500-550g faina alba de grau
250mL suc de portocale (de la 2 portocale micute)
100mL ulei de cocos topit
*zahar in functie de preferinte
100g nuci macinate
3 linguri carob
1 ou pentru uns
1 pliculet drojdie uscata (7g)
Pudra de vanilie (optional)
*2-3 linguri de lapte vegetal, lapte de vaca sau apa

MOD DE PREPARARE

Amestecam sucul de portocale, uleiul, zaharul, vanilia si drojdia apoi incepem si adaugam faina putin cate putin si framantam.

Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Lasam aluatul la crescut in loc caldut pentru aproximativ 1 ora jumatate.

Din aluatul dospit luam o treime si framantam cu carobul, nuca macinata si laptele (daca este absolut nevoie si nu putem framanta fara lapte).

Intindem aluatul natur si peste el aluatul cu carob care trebuie sa ocupe jumatate din suprafata celui natur. Cel mai bine intindeti aluatul cu carob separat, apoi il puneti peste cel natur. Eu l-am intins direct pe cel natur si a crapat la coacere. Nu-l intindeti in foaie foarte subtire pentru ca va plesni la coacere.

Incepem si rulam pana se termina aluatul cu carob, apoi aluatul ramas il taiem fasii de aproximativ 2-3cm latime pe care le rasucim apoi continuam sa rulam cozonacul peste fasii.

Luam cu grija cozonacul si il punem in forma de cozonac tapetata cu hartie de copt.

Lasam cozonacul sa mai creasca aproximativ 30 de minute la loc caldut.

Ungem cozonacul cu ou batut si il coacem la 160 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

A iesit pufos si delicios!

Pofta buna!