INGREDIENTE
4 gălbenușuri
500 ml lapte de vaca 3.5% grasime
60 g făina alba de grau tip 000
50 g unt gras cu 80% grasime
zahar sau alt îndulcitor după gust
1 lingurița pasta / pudra / păstaie de vanilie
MOD DE PREPARARE
Am pus laptele la fiert in crăticioară. Dacă folosiți zahar sau îndulcitor, îl puneți in lapte.
Am amestecat foarte bine gălbenușurile cu puțin lapte din cei 500 ml, faina și pasta de vanilie.
Când laptele s-a încălzit foarte bine, am turnat compozitia de gălbenușuri și am amestecat încontinuu cu un tel pana s-a îngroșat și a făcut bulbuci ca la mămăliga.
Am stins focul și am incorporat untul. Am pus folie alimentara direct pe suprafața cremei pentru a nu face pojghiță și am lăsat deoparte ca sa se răcească.
Puteți folosi aceasta crema, la torturi, prăjituri, fursecuri sau la orice dulce doriți.
De data aceasta, eu am folosit-o pentru a umple fursecurile pufoase pe care le-am făcut.
Pofta buna!
Buna,
In aceasta crema se poate pune la sfarsit pudra de roscove? Sa para ca e crema de ciocolata 🙂 sau ingredientele nu permit?
Multumesc frumos,
Cosmina
se poate, dar tot o crema ramane, nu poate fi o masa principala.
Buna ziua! Ce vanilie putem folosi de la ce marca și unde o putem găsi? Mulțumesc!
pudra de vanilie bourbon, gasiti la magazine online in borcanele mici.