Cuscusul cu spanac si praz este absolut savuros, se gateste usor si va invit sa il incercati cat de repede, caci va fi o incantare pentru toata lumea!
Am pregatit desigur reteta cu spanac frunze portii de la Edenia, pentru ca este 100% natural si fara conservanti.
Frunzele fragede ale spanacului congelat Edenia isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o dieta echilibrata.
Pentru un gatit rapid vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retetele Flaveur!

INGREDIENTE (5-6 portii)
540g spanac frunze portii de la Edenia
650g praz (cantarit dupa curatare)
6 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
400g rosii in bulion sau rosii pasate
½ morcov mic
½ cana cuscus + o cana apa

MOD DE PREPARARE
Punem spanacul direct congelat in apa fierbinte si il lasam pana se decongeleaza, apoi il transferam intr-o strecuratoare si il lasam la scurs presandu-l usor.
Punem o cana de apa la fiert si, in momentul in care da in clocot, adaugam cuscusul, oprim focul si acoperim vasul.
Il lasam la umflat pana ne ocupam de restul ingredientelor.

Prazul il taiem rondele subtiri iar usturoiul si morcovul tocate marunt.
Punem intr-o cratita la foc mic ulei de masline, prazul, usturoiul, morcovul si un pahar cu apa.
Lasam la inabusit pentru 25 de minute, repetand operatiunea cu apa de fiecare data cand se evapora, la sfarsitul celor 25 de minute sa fie prazul inmuiat bine si apa scazuta.
Dupa cele 25 de minute adaugam rosiile pasate, spanacul si 150mL apa, apoi mai lasam sa fiarba totul pentru 5 minute.

La sfarsit, in functie de preferinte, putem adauga si cuscusul peste legume sau il putem servi langa legume.
Gata o tocanita super delicioasa de sezon pentru intreaga familie!
Pofta buna!
*Cuscusul poate fi inlocuit cu orez, hrisca, bulgur, quinoa, mei.
Pastram tocanita la frigider si o consumam in max 2-3 zile. Se poate reincalzit pe aragaz intr-o craticioara si se poate pasa pentru bebelusii care prefera piureuri.

Spanacul congelat de la Edenia are in primul rand avantajul de a fi disponibil pe tot parcursul anului. De asemenea nu necesita decongelare inainte de gatire!
Despre spanac se pot spune numai lucruri bune: contine fier si beta-caroten, iar frunzele sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C si fibre.
Toate legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.
Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!