INGREDIENTE
500g făină ala de grau tip 000
300ml apă
15g drojdie proaspătă
50 ml ulei de măsline
Mozzarella fresca (in zer)
3 linguri iaurt
MOD DE PREPARARE
Amestecăm drojdia cu puțină apă călduță și încorporăm făina.
Adaugăm treptat 2 linguri de ulei de măsline și apa rămasă. Vom obține un aluat moale și ușor lipicios.
Se lasă la dospit 2 ore, până își dublează volumul.
Întindem aluatul într-o tavă de cuptor unsă cu ulei de măsline și mai lăsăm o jumătate de oră să crească.
Dacă folosim o tavă de dimensiuni mai mici decât cea a cuptorului vom obține o foccacia mai înaltă și pufoasă, în schimb în tava de cuptor vom face o focaccia mai joasă și ușor crocantă la exterior.
Presam cu degetul pe toată suprafața aluatului pentru a face ‘gropi’, stropim cu puțin ulei de măsline și apă și presaram puțin oregano. Ungem focaccia cu iaurt si presaram mozzarella rasa.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Pofta mare!
Bună seara! Dacă am drojdie uscata, cam ce cantitate ar trebui sa pun? Mulțumesc
7g