Vă invit astăzi să ne desfătăm familiile cu o rețetă nouă, sănătoasă și savuroasă, de friptură de curcan cu legume, pe care o preparăm dintr-o pulpă superioară de la Curcanul de la Țară!
Carnea de curcan are nenumărate beneficii, anume un aport crescut de proteine și puține calorii și totodată un conținut scăzut de grăsimi saturate. Are de asemenea un conținut scăzut de colesterol și este o adevărată mină de vitamine și minerale. Conține în plus un concentrat de oligoelemente și este bogată în fier hem (fier de origine animală) cu o absorbție mai bună față de a fierului provenit din alte surse.
Carnea de la Curcanul de la Țară provine de la pasări crescute NU industrial, adică având acces în aer liber și fiind hrănite cu porumb, grâu, floarea soarelui, verdeață, legume și fructe. De aceea vă recomand cu drag să încercați produsele Curcanul de la Țară !
INGREDIENTE (6 porții)
1 pulpă superioară dezosată de la Curcanul de la Țară
5 cartofi medii
2 morcovi
1 roșie
1 ceapă
1 dovlecel
1 ardei kapia
Pentru sos:
4 căței usturoi pisați
3 linguri ulei de măsline
100 mL apă
Un praf piper
2 lingurițe boia dulce de ardei
Ierburi de Provence sau cimbru, oregano, rozmarin
MOD DE PREPARARE
Curățăm cartofii și îi tăiem cuburi sau felii groase. Morcovii îi tăiem rondele, apoi ardeiul fâșii, roșia cubulețe, dovlecelul felii mai groase, iar ceapa o tăcăm mărunt.
Punem legumele într-o tavă mare, eu folosind una cu diametrul de 30 cm. Se poate folosi și tava cuptorului.
Pentru sos amestecăm bine toate ingredientele și turnăm 2/3 din sos peste legume. Amestecăm bine legumele astfel încât să fie bine acoperite.
Punem carnea deasupra legumelor și turnăm restul de sos peste ea și întindem bine sosul pe ambele părți.
Acoperim tava cu o foaie de copt și băgăm la cuptor la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație. După 30 de minute indepărtăm foaia și mai lăsăm pentru 1h. În aceste timp mai întoarcem carnea de câteva ori și mai amestecâm și printre legume. Timpul poate varia în funcție de cuptor și tavă.
O friptura delicioasă pentru întreaga familie!
Poftă mare!
Încă din anul 2014, Micro-ferma “Curcanul de la Țară” ne pune la dispoziție carne autohtonă și de calitate superioară de curcan.
Curcanii de rasă grea sunt o specie hibrid care au un spor de creștere ridicat, însă pentru o bună creștere a acestora și pentru utilizarea a cât mai puține tratamente, sunt anumite condiții speciale de creștere. precum bio-securitate (igienă), caldură, lumină, adăpost ferit de curenții de aer, etc, întrunite întocmai în micro-ferma “Curcanul de la Țară”.
Micro-ferma “Curcanul de la Țară” își producee singurǎ toate furajele, începând cu vârsta de o zi a pasărilor.
Hrana oferită înaripatelor în prima parte a vieții constă în furaje produse din cereale (porumb, grâu, șrot de soia, şrot de floarea soarelui,șrot de cǎtinǎ, ulei) plus un supliment de vitamine și minerale, iar în a doua jumătate a vieții pasările primesc doar cereale brute, uneori cu fructe și legume!
Foarte important este și faptul că pasărilor NU li se acordă tratamente regulate sau în mod preventiv, abuziv!
Din respect și responsabilitate pentru clienți, sunt efectuate regulat analize sanitar veterinare a produselor oferite în laboratoarele de specialitate din România. În deplină transparență, sunt disponbile pe site documentele ce atesta lǎ faptul că produsele Curcanul de la Țară pot fi consumate fară grijă!
Pentru clienții de pe rutele de livrare
– Targu Frumos – Bucuresti;
– Targu Frumos – Cluj;
– Targu Frumos – Iasi;
Sacrificarea, ambalarea și livrarea frigorifică, are loc în doar 24 de ore, pentru a asigura permanent prospețimea maximǎ!
Pentru clienții din țară, livrarea produselor proaspete se poate face doar sub formă congelată, prin curierii uzuali.