INGREDIENTE

100g rubarba (cruda, necuratata)
1 ou
20 curmale (hidratate)
9 linguri faina alba de grau (pot fi 8 sau 10 linguri pana obtinem un aluat pe care il putem modela cu lingura)
50g unt topit si racit (82% grasime am folosit)

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert rubarba (curatata, spalata si taiata).

Am batut oul si l-am amestecat cu curmalele maruntite la cutit (se pot face si pasta) si cu untul topit.

Peste acesta compozitie am pus treptat faina si am framantat usor cu mainile pana cand am obtinut un aluat pe care sa il modelez cu lingura, cum am scris mai sus.

Am pus pe hartie de copt si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand au devenit usor rumene.

Textura lor este usor umeda (cu atat mai mult cand sunt calde).

Pofta buna!