INGREDIENTE

3 oua
1 lingura ulei de masline
1 lingurița rasa praf de copt bio
4 linguri faina alba de grau (40-50 g – depinde cât sunt ouăle de mari)
1 lingura zahar (opțional)
1 lingurița cu vârf de carob
pasta de vanilie/ pudra de vanilie – optional

MOD DE PREPARARE

Am separat albușurile de gălbenușuri. Am amestecat gălbenușurile cu uleiul și pasta de vanilie.

Albușurile le-am bătut spuma tare cu mixerul, am pus zaharul și am mai mixat puțin.

Cu o spatula am incorporat încet gălbenușurile in albușuri. Am pus făina cu praful de copt prin sita treptat și am amestecat ușor de jos in sus.

Am împărțit compozitia in doua. O parte am lăsat-o albă iar in cealaltă am pus carobul.

In tava pe hârtie de copt am format fursecurile cu ajutorul unui cerc. Am pus cercul in tava, am pus cu lingura compoziție albă (o lingura mare), am nivelat puțin, am ridicat cercul și tot așa pana am terminat și compozitia albă și ce neagră. Mi-au ieșit 7 fursecuri foarte mari. Le puteți face și mai mici.

Le-am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 15 minute, pana se rumenesc dedesubt și foarte puțin deasupra. Se coc foarte repede. Faceți testul cu scobitoarea.

* compozitia se mai lasă când scoateți cercul și nu se vor umfla foarte mult dar ies foarte pufoase.

Am umplut fursecurile cu o delicioasa crema de vanilie.