INGREDIENTE
50 g mei (hidratat peste noapte)
2 lingurite ulei masline
3 lingurite cu varf PASTA DE CURMALE
35 g faina de grau
MOD DE PREPARARE
Spalam meiul si il punem la fiert in 150 ml apa.
Lasam sa fiarba aproximativ 13 minute, iar sper sfarsit adaugam o lingurita de ulei, oprim focul si acoperim vasul.
Lasam meiul acoperit aproximativ 15 minute.
Dupa 15 minute, lichidul este complet absorbit de mei.
Amestecam meiul cu pasta de curmale si faina.
Pregatim o tava cu hartie de copt si punem compozitie folosind o lingura. Putem unge fursecurile cu putin ulei de masline.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos cu ventilatie si lasam pentru 12 minute.
Delicioase! Pofta buna!
Am nevoie de putin ajutor! Am facut aceasta reteta astazi, insa cantitatea a fost dublata. La final biscuiti nu au iesit pufosi, ci lipiciosi la interior. Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste pasta de curmale (cred ca aici am gresit). Pasta de curmale inseamna curmale zdrobite sau curmale zdrobite si putin din apa in care s-au hidratat? Aceasta este cauza?
La gust sunt deliciosi!
Melania, posibil sa fi ramas cruzi.
Lipiciosi nu au iesit, au avut o tenta vaga de umezi.
Atentie la cuptor, conteaza si unde anume ii asezi. Eu ii pun la nivel mijlociu.
Pasta de curmale: curmale hidratate in apa, scosi samburii si pielita si zdrobite bine.
Ai reteta si pe site.
Ma anunti daca intampini probleme. Seara frumoasa!
Oare pasta de curmale cu ce as putea sa o inlocuiesc?
Pasta de stafide…sau se pot servi cu piure de fructe
Oare cu fulgi de mei ar iesi? Ce raport al cantitatilor ar fi? Multumesc frumos
cu fulgi de mei, nu