Da stiu de regula se face dulceata, dar mie imi place sa fie mai consistenta compozitia.
Bine, daca urmariti reteta o sa vedeti ca in final puteti opta pentru amandoua.
INGREDIENTE
800 g de cirese fara samburi – cam 1 kg au cu samburi ( cele negre am avut eu) dulci, dulci
300 ml suc de mere bio ( sau il faceti Dumneavoastra in casa din aproximativ 2 kg de mere)
Optional: fulgi de migdale ( ofera o aromaaaa aparte)
MOD DE PREPARARE
As fi adaugat la ingrediente si….rabdarea, dar sa stiti ca se face destul de repede.
Am obtinut aproximativ 400 g e compozitie.
Am scos samburi obtinand acele 800 g de fructe.
Am pus sucul de mere la fiert la foc mic si cand a inceput sa fiarba, am pus ciresele cu tot cu sucul lasat din ele.
Am amestecat continuu, eliminand pe parcurs spuma.
Am lasat sa scada pana ce sucul lor s-a ingrosat si a scazut totul la jumatate.
Am sterilizat borcanele folosind metoda cuptorului: am pus borcanele pe o tava, am setat cuptorul rece la nivelul mic ( 160 grade C aproximativ) pentru 25-30 minute.
Le-am pus la cuptor in paralel cu gemul.
Am umplut 2 borcanele cu gemul zemos si cu ciresele inca bucarele mici. Totul fiind fierbinte.
Restul am blenduit bine si a iesit ca o marmelada.
Am umplut borcanelele si la unul dintre acestea am presarat migdale.
Am inchis ermetic capacele si le-am rasturnat ( capacul in jos) pentru 30-45 minute. Au fost acoperite cu un servet gros de bucatarie.
Le-am intors la loc si le-am lasat acoperite pana a doua zi.
Este un preparat dulce acrisor foaaarte aromat.
Pofta buna!
Buna ziua. La reteta de gem de cirese s-a strecurat o greseala? 🙂
500 ml suc mere sau sucul de la 2 kg de mere? Mulțumim mult de retete
Buna ziua. Nu este nici o greseala. Fie din 2 kg de mere obtineti 500 ml de suc pe care il folositi (sucul se obtine prin fierbere indelungata si strecurare), fie cumparati suc de mere bio si folositi 500 ml.
cu mare drag! spor 🙂
Uff..iar revin 🙂
Cand am facut reteta cosminei de gem de capsuni din 2 kg mi-au iesit 1200 ml suc…de asta sunt confuza cat suc trebuie 🙂
Eu am facut de 2 ori pentru altceva suc de mere. Un decoct intens si strecurat. Nu suc prin presare. Si dintr-un kg de mere golden sau bot de iepure mi-au iesit 250 ml. In ambele cazuri +/- 10 ml. Ideea este ca pentru aceasta reteta sunt necesari 500 ml. Daca Dvs obtineti 1200 ml din 2 kg atunci faceti doar din maxim 1 kg. Spor!
Buna! Astazi am facut si eu, dar de visine. A iesit putin mai acrisor,dar foarte bun.Am pus cam 750 ml de suc de mere bio(cumparat), pentru a iesi mai dulceaga si un pliculet de zahar vanilat. Primul test l-a trecut!
Supeeer! Multumesc pentru feedback. Saptamana aceasta fac si eu de visine. Duminica frumoasa!
Buna!
Cate borcane au iesit?
450 gr mi-au iesit din cantitatile mentionate. O zi frumoasa!
Buna ziua! Puteti da si reteta pentru sucul de mere? Multumesc in avans!
nu este o reteta – stoarceti merele la storcatorul de fructe 🙂
Buna.Am o intrebare.Nu am storcator de fructe.Am in schimb Nutribullet.As putea face sucul de mere cu el?Sa pun marele si un pic de apa plata pt a nu fi foarte gros.Multumesc pt raspuns
Dragi mamici, voi ce suc de mere bio cumparati? Multumesc
sucul il poti face sau cumpara din magazinele online, de exemplu. Probabil sunt mai multe marci.
trebuie sa fie suc facut cu storcatorul. Cu mere piure este alta reteta https://flaveur.ro/gem-de-capsuni-si-mere/
Buna mami.De la ce varsta se poate da gemul?Si la ce masa?Multumesc
ideal dupa 1 an
am inteles.multumesc
Rezista bine in camara? Si cam cat timp? Tinamd cont ca nu are niciun fel de conservant…
Buna ziua!
Cat rezista acest gem?
Sta bine in camara cateva luni?
daca sunt sterilizate corect, rezista. Sunt mamici care au de anul trecut!