Desertul copilariei nu se uita niciodata.
Banalul gris cu lapte!
Dar era asa de bun, si de indragit.
Il pregatesc cu drag la randul meu copilului.
Dar niciodata asa…banal!
De data aceasta i-am creat si o poveste.

INGREDIENTE
3 linguri de gris
200 ml lapte 3.5% grasime
2 linguri de nuca pisata
2 lingurite MAGIUN DE PRUNE ( FARA ZAHAR)
o lingurita de unt
o lingurita de miere
1/4 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
1/4 lingurita de scortisoara

 

MOD DE PREPARARE

Povestea retetei incepe cu o dimineata „somnoroasa”, mohorata si cu un pitic ce asteapta ca mami sa ii pregateasca ceva bun, ca in fiecare dimineata.

Si astfel, am pus la fiert laptele cu vanilia si grisul turnat in ploaie.

Ca fiecare mama cu piticul printre picioare, mai pisam o nuca, mai amestecam la gris…mai trageam cu ochiul la tigaie.

Da, in tigaie am pus untul si nuca pisata si le-am amestecat pana s-a topit acesta. Am pudrat rezultatul cu scortisoara.

Intre timp, cand a fost gata grisul, am stins focul si l-am lasat putin sa se odihneasca.

Am pus apoi in castronel grisul, am pus nuca „cremoasa”, magiunul in mijlocul bolului, si miere peste nuca de jur-mprejur.

Si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus reteta asa!

Pofta buna!