Dupa ce o sa cititi reteta cu atentie, o sa observati ca ingredientul vedeta…nu este mandarina.
Ea doar „parfumeaza” preparatul, asa cum am mentionat inca din titlu.
INGREDIENTE
200 ml lapte de vaca 3.5 grasime sau lapte vegetal
4 linguri potrivite de gris
1 lingura zeama de mandarine
o rondea de aproximativ 3 cm de cartof dulce
putina pudra vanilie (optional)
1 lingurita de unt sau ulei de cocos
MOD DE PREPARARE
Am fiert grisul in lapte cu vanilie.
Acesta trebuie sa iasa cremos si nu foarte gros.
Seraparat am razuit fin cartoful si l-am pus cu untul, zeama de mandarina si alte 2 linguri de apa intr-o tigaie cu capac la inmuiat.
Am amestecat din cand in cand, pana acesta s-a gatit si toata zeama s-a evaporat.
L-am amestecat apoi cu grisul.
Se poate servi ca atare sau cu o lingurita de gem, daca doriti un plus de aroma.
Pofta buna!
Oare cu ce as putea sa inlocuiesc cartoful dulce? As vrea sa incerc reteta si nu am cartof dulce in casa. Oare cu morcov ar merge?
La aceasta reteta gustul este dat de cartof. Puteti incerca o alta de pe site, cea cu mar.
Este delicioasa!
Aveti multe variante!
Atunci, astept pana ajung in oras si cumpăr cartofi dulci. Nu stricăm farmecul rețetei.
Cel mai bine. Sper sa va placa. Weekend placut!
Pt 200ml lapte nu este prea mult patru linguri cu gris??? Sau este vorba de lingurite..??
Nu, nu este prea mult.
Sunt linguri.
Este perfect cat sa fiaeba bine grisul.