Dupa ce o sa cititi reteta cu atentie, o sa observati ca ingredientul vedeta…nu este mandarina.
Ea doar „parfumeaza” preparatul, asa cum am mentionat inca din titlu.

INGREDIENTE

200 ml lapte de vaca 3.5 grasime sau lapte vegetal
4 linguri potrivite de gris
1 lingura zeama de mandarine
o rondea de aproximativ 3 cm de cartof dulce
putina pudra vanilie (optional)
1 lingurita de unt sau ulei de cocos

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert grisul in lapte cu vanilie.

Acesta trebuie sa iasa cremos si nu foarte gros.

Seraparat am razuit fin cartoful si l-am pus cu untul, zeama de mandarina si alte 2 linguri de apa intr-o tigaie cu capac la inmuiat.

Am amestecat din cand in cand, pana acesta s-a gatit si toata zeama s-a evaporat.

L-am amestecat apoi cu grisul.

Se poate servi ca atare sau cu o lingurita de gem, daca doriti un plus de aroma.

Pofta buna!