Va propun astazi o reteta noua cu mazare, cu sos de rosii si oua tigaie! Un preparat delicios potrivit pentru pranzul intregii familii!
Mazarea fina de la Edenia este secretul meu pentru ca este delicioasa si perfecta pentru un gatit rapid si fara pierderi.
Pentru ca este congelata rapid, mazarea fina are intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica dulce, de asemenea este si o sursa importanta de fier si fibre.
V-o recomand cu mare drag sa o folositi in retete!
INGREDIENTE
400g mazare fina de la Edenia
200g rosii pasate
1 praz
3 oua
3 linguri ulei de masline
Curcuma (optional)
MOD DE PREPARARE
Fierbem mazarea 6 minute, apoi o lasam intr-o strecuratoare la scurs.
Tocam rondele partea alba a prazului si le punem la inabusit intr-o tigaie cu uleiul de masline si ¼ pahar apa. Cand apa a scazut, adaugam din nou aceeasi cantitate si lasam pana scade de tot si prazul devine cremos.
Adaugam peste praz, mazarea, rosii pasate, curcuma si inca ¼ pahar apa, apoi amestecam bine.
Spargem 3 oua deasupra si pudram cu curcuma. Punem un capac peste tigaie si lasam la foc mic aproximativ 10 minute pana se gatesc bine ouale. Galbenusul trebuie sa se intareasca.
Pofta buna!
In retetele cu mazare folosesc uzual mazarea fina de la Edenia pentru ca este disponibila pe tot parcursul anului si pentru ca este 100% naturala si fara conservanti. Nu trebuie decongelata inainte de gatire.
Pentru ca este congelata rapid, doar la 2 ore si jumatate de la recoltare, mazarea Edenia isi pastreaza intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica, dulce.
De fapt toate legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.
Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!