INGREDIENTE
300g zmeura
200ml lapte (aprox)
1 lingurita agar
MOD DE PREPARARE
Pasam zmeura cu blenderul vertical apoi o transferam intr-o cana gradata
Peste piureul de zmeura adaugam lapte pana ajungem la 500mL de compozitie apoi adaugam agarul si amestecam cu un tel.
Punem totul intr-o craticioara pe foc mic iar cand incepe sa fiarba contorizam 1 minut.
Oprim focul si lasam compozitia in repaus pentru 5 minute. Daca dorim sa indulcim atunci adaugam acum sirop de artar care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Umplem formele dorite si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Dupa ce s-au racit, bagam la frigider pentru minimum 2 ore.
O gustare delicioasa! Pofta buna!
*Pastram la frigider pentru 2-3 zile.
Spuneti-mi va rog cam cat timp se pot pastra bune de mancat? Multumesc.
eu le-am pastrat cam 2 zile la frigider
De la ce varsta le putem oferi?
dvs hotarati.
In loc de agar ce as putea folosi? As vrea sa fac in weekend jeleuri dar nu am gasit niciunde agar 🙁
gelatina, dar agarul este natural. Cautati la magazine online si veti gasi sigur.
Buna. Se pot face si cu lapte vegetal?
Multumesc!
da
Se pot indulci usor si cu zahar? Daca da, cand il adaug si cat?
Multumesc!
se poate si il adaugati odata cu restul ingredientelor
Mie nu mi s-au intarit. Oare ce am putut sa fac gresit?
nu ati pus agar suficient
Am gasit agar in magazinele online, dar puteti va rog sa-mi spuneti de care folositi, ce producator?
Multumesc!
agarul face acelasi lucru, nu conteaza firma.