Mami, să știi că atunci când mă trezesc noaptea, nu o fac pentru a-ți tulbura ție somnul. Am nevoie să știu că esti lângă mine, să-mi alini suferința din acel moment- fie că mă doare burtica de la colici, imi iese un dinte sau am visat ceva ce m-a speriat.

Mami, atunci când vrei să dormi și tu mai mult, la finalul săptămânii, nu te trezesc pentru a te supăra. Vreau să stau cu tine. Așa că, mami, nu porni televizorul la desene în speranța că vei mai dormi și tu puțin; televizorul nu te poate înlocui.

Nu-mi spune că eu nu pot să ma îmbrac singur, să ma spăl pe dinți, să mănânc singur. Învață-ma tu cum să fac și ajută-mă. Am nevoie să exersez.

Nu mă grăbi, mami, când încerc sa urc scările, treaptă cu treaptă. Atât pot eu acum.

Nu ma compara cu alți copii, mami. Dacă imi vei spune că fiul vecinei, care are aceeași vârstă ca mine deja aleargă iar eu abia pășesc nesusținut, dacă îmi repeți mereu că verișoara mea spune multe cuvine iar eu doar silabisesc, nu mă ajuți.

Mami, nu mă certa că vărs apa pe jos atunci cand beau din pahar. Încă nu-mi pot coordona foarte bine mișcările. Încă mă descopăr și eu.

Așadar, mami, nu-i frânge inima copilului; deși e mic, înțelege multe. Și nu uita că nu va fi mereu mic.

Mami, nu uita că și tu ai fost copil!

Citeste si COPILUL MEU NU E PE FACEBOOK