INGREDINTE (1-2 portii)
4-5 linguri de linte verde (hidratata peste noapte)
5-6 cm praz
1 morcov mic
2 cm radacina de patrunjel
2 cm radacina de pastarnac
O fasie radacina de telina
10 masline negre nesarate
o lingura ulei de masline
Aproximativ 5 linguri bulion de casa
3-4 fire marar verde
MOD DE PREPARARE
Am spalat lintea in mai multe ape si am pus-o la fiert. Maslinele le-am lasat intr-un bol cu apa si 2-3 picaturi de zeama de lamaie.
Separat am curatat, spalat si taiat legumele si le-am pus la inabusit in apa cu ulei.
Le-am lasat pana cand au inceput sa se inmoaie, apoi am scurs lintea (era in mare parte facuta) si am adaugat-o peste ele, punanad si apa cat sa acopere cu aproximativ 3 cm totul.
Am scurs si am clatit masline, le-am taiat fasii si le-am adaugat aproape de final.
Am mai lasat sa fiarba putin si cand lintea mi s-a parut ca este facuta bine am pus bulionul.
A mai fiert 5 minute, am pus mararul tocat si am oprit focul, lasand vasul acoperit cu un capac.
Pofta buna!