INGREDIENTE (1-2 portii)

2 linguri mei
o mana de fasole verde
½ ceapa rosie
2 catei de usturoi
o lingurita ulei de masline
marar
1/3 pastarnac mare
2-3 lingurite smantana min 12% grasime

MOD DE PREPARARE

De cand am descoperit meiul sunt fanul lui si incerc sa-l introduc mereu in alimentatie.

Meiul se hidrateaza peste noapte si dimineata se fierbe pana infloreste (cam 20-25 minute la foc mic).

Fasolea, ceapa si usturoiul le-am gatit la aburi. Apoi le-am amestecat in wok cu meiul si un strop de apa si o lingurita de ulei de masline.

Am adaugat mararul.

Separat am facut sosul de pastarnac foarte simplu: pastranacul a fost gatit la abur, dupa care l-am mixat cu blenderul impreuna cu doua lingurite de smantana.

Se serveste impreuna cu mancarea de mei si se mananca cu placere!

Pofta buna ca noi am avut 🙂 !