INGREDIENTE
1 sfecla mica
2 bilute mici de mozzarella
1 file de pastrav ( s-au intreg si il filetati acasa, eu asa am facut)
1 ceapa
1 bucata de 10 cm praz
2 catei de usturoi
2 lingurite ulei de masline
1 bucatica frunza de dafin
2 fire patrunjel
MOD DE PREPARARE
Pestele l-am pus la fiert cu dafinul, un catel de usturoi zdrobit si o rondea de ceapa.
Cand este fiert se unge o hartie de copt cu ulei de masline, faceti un pat de ceapa ( jumatate din ea taiata julien), fulgi de usturoi ( feliute din catelul taiat pe lung foarte fin), puneti pestele, restul de ceapa si de usturoi, pulverizati ulei de masline, impachetati si dati la cuptor 15 minute la 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie.
Ca sa fie totul gata in acelasi timp, puneti sfecla la copt in hartie inca de cand incepeti sa pregatiti masa.
Astfel pestele si sfecla la final sunt ambele la cuptor.
Sfecla cand e gata o razuiti ca sa fie mai usor de papat si o asezati pe staturi alternand cu feliute subtiri de mozzarella.
Prazul il taiati fin rondele si il puneti la inabusit cu putina apa. Il scurgeti bine si il amestecati cu pestele fara oase, maruntit bine, bine.
Ii puneti patrunjel si il serviti cu drag!
Nu e prea mult pentru peste: si fiert si copt?
Din punctul meu de vedere nu.
Prin fierbere, se gateste si se elimina toxine, si la cuptor capata un gust bun si ramane si suculent