INGREDIENTE (4 portii)
200g smantana (am folosit cu 12% grasime)
150mL lapte
1 lingurita rasa agar agar (nu se poate omite si nici inlocui cu altceva)
o lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
300g capsuni proaspete (dar merge si cu capsuni congelate daca le dezghetati inainte)
MOD DE PREPARARE
Punem capsunile impreuna cu smantana in bolul unui blender si mixam pentru 10 secunde. Le lasam in blender si ne ocupam de lapte.
Intr-o craticioara punem la foc mic laptele, agarul si zaharul, amestecand cu un tel. In momentul in care laptele incepe sa fiarba oprim focul. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi il turnam in vasul blenderului peste capsuni.
Mixam din nou totul pentru 20 de secunde.
Turnam compozitia in pahare sau cupe pe care apoi le bagam la frigider pentru 2 ore sa se intareasca putin.
Nemaipomenit de bun! Pofta mare!
Minunată reteta. Ai încercat și cu alte fructe? Mă gândeam la caise, piersici?
Multumesc! Nu am incercat dar cu siguranta merge.
In loc de smantana, se poate pune iaurt cremos?
Multumesc
cred ca da 😀
Buna! Ce fel de samantana trebuie? Samantana pentru frisca?
normala cu 12% grasime sau mai grasa daca doriti.
Buna! Unde se gaseste agar agar? Multumesc!
cel mai rapid si sigur la magazine online
Cate porții ies??
cam 4
Câte zile se poate păstra ?
2 zile la frigider
Merge cu gelatina alimentară in loc de agar-agar? Stiu ca scrie ca nu se poate înlocui. Dar îmi încerc șansa.
nu merge!