INGREDIENTE (2-3 portii mici)

½ vanata
1 dovlecel
1 morcov
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
½ ardei gras
O felie telina
2 fire patrunjel verde
cardamom – optional
150g mozzarella in zer
1 ou
150g smantana (25% grasime am folosit)
Ulei de masline – 2 linguri
Unt pentru tapetat vasul

MOD DE PREPARARE

Am pus la inabusit in apa cu 2 linguri ulei, morcovul si telina date pe razatoare, usturoiul, ceapa, ardeiul, tocate. Se completeaza cu apa daca aceasta scade. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat mirodeniile si patrunjelul verde tocat.

Le-am lasat pe foc pana cand apa scazuse aproape in totalitate (lasam putina zeama).

Intre timp am spalat vanata si am sters-o cu un servetel de hartie. Am feliat-o (felii de 0,5cm).

 Am repetat si cu dovlecelul ( doar ca pe acesta l-am curatat, coaja nu arata grozav): felii 0,5cm.

Feliile de dovlecel si de vanata le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 20-25minute.

Am uns cu unt vasul si am scurs zeama rezultata de la legume. Am pus un strat de vinete, jumatate din compozitia de legume, felii de mozzarella (scursa de zer), restul de legume, dovlecel.

Intr-un bol am batut oul si l-am omogenizat cu smantana, cu ajutorul unui tel.

Am turnat in vas, pe toata suprafata legumelor si am bagat la cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40minute (pana se rumeneste deasupra).

Pofta buna!

*cel mai bine ar fi sa se taie dupa ce s-a racit putin; eu am incercat tocmai scoasa din cuptor, caci era aproape ora pranzului, si nu s-a taiat foarte bine.