INGREDIENTE (aproximativ 6 portii pentru toata familia)

O cana orez salbatic (orez negru) hidratat peste noapte
2 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras rosu mare
O bucatica de telina
Fulgi de drojdie inactiva – optional
3-4 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Tocam marunt legumele la robot sau le dam pe razatoare.

Punem legumele la inabusit in ulei si putina apa, adaugand apa din cand in cand pana se inmoaie legumele, aproximativ 20 minute.

Adaugam si orezul cu 2 cani de apa (cantitatea de apa va fi in functie de cum il doriti, orezul salbatic absoarbe mai putina apa si difera in functie de marca).

Lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute. (orezul salbatic ramane mai tare, nu infloreste ca cel alb).

La servire presaram fulgi de drojdie inactiva!

Este o delicatesa!

Pofta buna!

*Orezul salbatic are valoare nutritionala mult peste cel alb sau integral si contine fibre, deci nu constipa ca cel alb. Orezul salbatic este si mult mai gustos decat cel alb si integral si contine o cantitate de proteine de doua ori mai mare, fiind o proteina completa, adica orezul salbatic contine toti aminoacizii esentiali.