INGREDIENTE
300 g făină alba de grau
20 g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
apă caldă aprox 500-600mL
50 g unt 82%
3 linguri mari de brânză de vaci sau ricotta
2 căței de usturoi
MOD DE PREPARARE
Am cernut făina, am adăugat drojdia și untul și am turnat apă caldă câte puțin, pe măsură ce frământam.
Am obținut astfel un aluat omogen și ușor de manevrat, pe care l-am lăsat la dospit până și-a dublat volumul.
Am împărțit aluatul în două bucăți egale.
Am întins pe masa de lucru prima bucată până am obținut o fâșie lungă.
Peste ea am pus brânză amestecată cu usturoi ras, apoi am rulat-o.
Am procedat la fel și cu cealaltă jumătate de aluat, iar apoi am împletit cele două rulouri.
Am uns pâinea cu gălbenuș de ou și am presărat rozmarin.
Am băgat-o la cuptorul preîncălzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventiatie, până s-a rumenit frumos, aproximativ 35 de minute.
Pofta buna!