Dacă v-a rămas CIOCOLATA FALSA și nu știți ce să faceți cu ea, uitați mai jos o idee nemaipomenită. Eu, una, recunosc, am făcut azi ciocolată special pentru aceste pufoșenii!

INGREDIENTE
400 g făină albă
3 ouă+ 1ou pentru uns
100 ml lapte
100 g unt 82% grăsime
1 plic de drojdie (7 g)
pudra de vanilie
Opțional: susan/nucă pentru decorat

MOD DE PREPARARE
Am cernut făina și am făcut o gropiță în mijloc, unde am adăugat drojdia și laptele călduț. Le-am lăsat câteva minute ca să se activeze drojdia. Am adăugat pudră de vanilie apoi am încorporat treptat ouăle și untul topit și răcit. Am continuat să frământ pentru 10-15 minute, până am obținut un aluat omogen și elastic. Am acoperit vasul cu folie alimentară și l-am lăsat la dospit în frigider, timp de două ore.
Am împărțit aluatul în două. Am întins prima bucată într-o formă dreptunghiulară pe blatul înfăinat, iar apoi am tăiat triunghiuri. Am adăugat peste fiecare triunghi o linguriță de ciocolată falsă și l-am rulat de la bază spre vârf. Am procedat la fel și cu cea de-a doua bucată de aluat. Am lăsat cornurile la dospit în tavă aproximativ 30 de minute. Am bătut un ou cu o linguriță de lapte și le-am uns, apoi am presărat susan. Am copt cornurile la 180 de grade (cuptorul preîncălzit) până s-au rumenit (10 minute).

Alte precizari
Dacă aluatul este prea moale, mai adăugați puțină făină.