INGREDIENTE

590g faina integrala de grau (am folosit faina din grau macinat de mine)
310g faina alba de grau (fara faina alba, painea nu va creste)
635mL apa (la temperatura camerei)
o lingura ulei de masline (optional)
o lingura susan negru
2 linguri seminte de in
o lingura seminte de floarea soarelui
25g drojdie proaspata (sau 7g drojdie uscata)
*puteti folosi ce seminte doriti, dar nu depasiti 4-5 linguri

MOD DE PREPARARE

Ideal este sa framantam aluatul la mixerul cu bol care are si ustensila pentru aluat. Daca nu avem, putem si cu mana :D. Punem intr-un bol apa, uleiul si drojdia impreuna cu putina faina. Amestecam cu mana pana se dizolva drojdia, apoi adaugam fainurile amestecate intre ele, putin cate putin. Framantam bine iar cand aluatul devine omogen, adaugam semintele si iar framantam cateva minute.

Rezulta un aluat lipicios, dar il lasam exact asa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul dospit il rasturnam intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt.

Nivelam usor pentru ca este lipicios si bagam painea in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 50 de minute.

Pofta buna!