INGREDIENTE
100 ml lapte de vaca 3.5 % grasime
gris, am pus in ploaie cat sa iasa un gris gros nu clasic ca pentru bebei
branzica de casa
1 lingurita sirop de artar- optional ( se poate inlocui cu pasta de curmale /stafide)
unt ( putin pentru modelare)
2 prune
MOD DE PREPARARE
Faceti grisul cu lapte clasic, dar repet gros, mai tare.
Lasati sa se raceasca suficient ( sa fie doar caldut) si apoi se incorporati branzica si siropul.
Pe palma va ungeti cu putin unt si luati compozitie cu lingura modeland mingiute.
Separat puneti pulpa de la 2 prune la fiert cu putina apa, cat sa fie acoperite.
Atunci cand apa a scazut aproape de tot se pun impreuna cu zeama lasata si se blenduiesc bine bine.
Se toarna peste mingiute si se servesc cu drag!
Optional: Se pot folosi fructe de padure sau piersici. Se pot prune la mijloc si ele sa fie date prin carob etc.