INGREDIENTE

100 ml lapte de vaca 3.5 % grasime
gris, am pus in ploaie cat sa iasa un gris gros nu clasic ca pentru bebei
branzica de casa
1 lingurita sirop de artar- optional ( se poate inlocui cu pasta de curmale /stafide)
unt ( putin pentru modelare)
2 prune

 

MOD DE PREPARARE

Faceti grisul cu lapte clasic, dar repet gros, mai tare.

Lasati sa se raceasca suficient ( sa fie doar caldut) si apoi se incorporati branzica si siropul.

Pe palma va ungeti cu putin unt si luati compozitie cu lingura modeland mingiute.

Separat puneti pulpa de la 2 prune la fiert cu putina apa, cat sa fie acoperite.

Atunci cand apa a scazut aproape de tot se pun impreuna cu zeama lasata si se blenduiesc bine bine.

Se toarna peste mingiute si se servesc cu drag!

Optional: Se pot folosi fructe de padure sau piersici. Se pot prune la mijloc si ele sa fie date prin carob etc.